Autor Economia
13 Gener 2015 a 17:30

El CTM rep un préstec de 2 milions de CaixaBank i l’Institut Català de Finances

El capital garanteix la continuïtat del projecte

Els assistents a la signatura del préstec

Els assistents a la signatura del préstec // Imarge del web de l’Ajuntament de Manresa

La persistència del Centre Tecnològic de Manresa (CTM), ubicat al Parc Tecnològic de la Catalunya Central, a la capital del Bages, és clau per l’economia, tant  de la Catalunya central  com de tot el país. Per a garantir aquesta continuïtat, CaixaBank, que lidera l’operació, cofinançada per l’entitat financera, i l’Institut Català de Finances (ICF) a parts iguals, han aportat 1 milió d’euros cadascú al projecte.

El préstec, que permetrà completar el finançament de la seu del Centre Tecnològic de Manresa (CTM), també li permet encarar el futur amb solvència i continuar la seva tasca en favor de la millora de la competitivitat i el progrés tecnològic de les empreses i l’execució de projectes de Recerca i Desenvolupament (R+D).

Valentí Junyent, alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació CTM Centre Tecnològic; Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya; Antoni Vallès, director comercial de l’Institut Català de Finances, juntament amb el president del Comitè Executiu del CTM, Francesc Santasusana; i el secretari del patronat, Josep Alabern, han signat un préstec de 2 milions d’euros que es destinaran al finançament a llarg termini del deute del Centre Tecnològic de Manresa (CTM). El finançament també compta amb l’aval de la societat de garantia recíproca catalana, Avalis de Catalunya SGR, que assumeix una tercera part del risc creditici de l’operació.

Junyent ha afirmat que “la signatura d’aquest préstec permetrà garantir la continuïtat del CTM, un element clau per a la competitivitat de les empreses de la Catalunya Central i per a la capitalitat de Manresa en aquest àmbit territorial”.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat que “l’operació demostra el compromís de l’entitat financera amb la Catalunya Central, amb la innovació i el suport a les empreses del territori”.

Per la seva banda, el director comercial de l’ICF, Toni Vallès, ha considerat que “el co-finançament públic i privat ha permès incrementar els recursos per al projecte, en línia amb el nostre objectiu de facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial català”.

Switch to mobile version