Autor Entitats
31 Gener 2015 a 15:00

Diputació i Interior uneixen forces per reduir els accidents de trànsit en horari laboral

Oferiran cursos sobre prevenció als treballadors

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior col·laboraran per reduir els accidents de trànsit en horari laboral

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior col·laboraran per reduir els accidents de trànsit en horari laboral // Foto: Sergi Colomer

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, van signar aquest dimecres un conveni de col·laboració per reduir els accidents de trànsit en horari laboral.

Ambdues administracions uneixen forces per fomentar una mobilitat segura i, per aquest motiu, els treballadors de les empreses de la demarcació tindran la possibilitat de formar-se de manera gratuïta sobre prevenció en accidents durant la jornada laboral.

Espadaler va explicar que aquest acord “pretén obrir un espai de treball conjunt al servei de la ciutadania”. Per la seva banda, Esteve va valorar positivament la col·laboració entre institucions per donar resposta a aquesta problemàtica i va assegurar que, per fer-ho, “ens adrecem a la societat i a les empreses perquè l’assumeixin i posin mesures per resoldre-la”.

Segons el nou conveni, Interior i Diputació hauran de col·laborar per aprofundir en la investigació sobre els accidents en aquest àmbit, sensibilitzar a les empreses sobre la conveniència d’elaborar plans de prevenció de riscos, assessorar-les en l’elaboració d’aquests i, per últim, promoure també l’elaboració i execució de plans laborals de seguretat viària.

Amb aquestes mesures, pretenen assolir una reducció del 12% en el nombre de morts i ferits greus en missió in itinere, i així complir amb un dels principals objectius del Pla de Seguretat Viària 2014-2016, aprovat pel Govern el 29 d’abril de 2014.

Altrament, es crearà un observatori que estarà format per un representant de cadascuna de les institucions i que vetllarà pel seguiment, control i impuls de l’execució dels compromisos assolits.

Switch to mobile version