Autor Esports
13 Gener 2015 a 17:00

18a. Marxa del Terme de Sant Fruitós de Bages

Es podrà recòrrer tres distàncies

Mapa del recorregut de la Marxa,amb els tres tipus de recorreguts curt, llarg i llarg amb drecera

Mapa del recorregut de la Marxa,amb els tres tipus de recorreguts curt, llarg i llarg amb drecera // Imatge del web de l’entitat excursionista ‘Posa’t en Marxa’

El diumenge 25 de gener torna la Marxa del Terme, que organitza, com cada any, el grup Excursionista ‘Posa’t en marxa. La sortida es farà de les 8 a les 9 del matí i l’arribada es tancarà a les 15:00h. totes dues estaran situades al mateix punt del Bosquet.

Aquest any la caminada dóna l’opció de participar amb una de les tres distàncies:

  • · la més curta serà de 16 km.
  • · la més llarga de 29 km.
  • · la llarga tindrà una drecera per tal d’escurçar-la una mica i transformar-la amb 22,5 km.

El recorregut en aquesta edició transcorre arran del pas del riu Llobregat per Sant Fruitós de Bages, que per la seva part dreta està delimitada al llarg de 9 km pel riu, que separa Sant Fruitós de Sallent, Navarcles, Talamanca, Manresa i el Pont de Vilomara.

L’organització disposa de diferents punts d’inscripció, per banc o caixa o bé a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Foto Isidre, Gimnàs V2O, Nexe, Esport Sagi, El Cim Esports i Gimnàs Gimbe a partir de la setmana del 19 de gener.

El preu anticipat és de 8€.  I d’11€ si es fa el mateix dia.

Una mica d’història

Tot va començar amb d’un grup d’amics apassionats per la muntanya va tenir la idea de fer una excursió pels voltants de Sant Fruitós. I van decidir fer una sortida a La Mola. I el que havia començat com un fet puntual, es va començar a convertir en una apassionant rutina que es va començar a repetir cada any. Un grup de persones es van responsabilitzar de l’organització i es van posar en contacte amb el Consell Parroquial de Sant Fruitós, que ja tenien experiència en organitzar caminades. Així, el 25 de gener de 1998 va arribar el gran dia, la primera Marxa del Terme. Van col·laborar unes 60 persones en l’organització i van superar les expectatives amb uns 500 caminadors.  Des d’aleshores, no s’han parat de fer Marxes del Terme, una darrera l’altra, fins a 18.

 

Switch to mobile version