Autor Societat
7 Desembre 2014 a 16:00

Una app mòbil facilitarà el contacte d’estudiants i científics estrangers amb el 112

Hi participen Interior, Telefónica i Barcelona Centre Universitari

Signatura del conveni

Signatura del conveni // Imatge del web gencat.cat

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya (CAT112), Telefónica i el Barcelona Centre Universitari (BCU) van signar un conveni de col·laboració el passat dijous 4 de desembre per tal de facilitar el contacte dels estudiants i els científics estrangers amb el telèfon d’emergències 112 mitjançant una aplicació mòbil, anomenada “112 Accessible”. Aquesta app va dirigida a aquelles persones que no parlin català, castellà, anglès, francès o alemany.

L’app, desenvolupada per Telefónica i presentada aquest estiu en el marc d’un conveni amb el Gremi d’Hotels de Barcelona, es basa en pictogrames de les principals i més comunes emergències que fan que els ciutadans truquin al telèfon d’emergències. Aquests pictogrames estan agrupats en tres apartats: policials, de salvaments i extinció d’incendis i sanitàries, que indiquen situacions com agressions, robatoris, accidents de cotxe, incendis, inundacions, maltractaments, convulsions, vòmit, etc. A més, cada pictograma inclou consells amb la intenció de minimitzar el risc mentre no arriben els serveis d’emergències. Les llengües que inclou aquesta primera versió de l’aplicació són el rus, el xinès, l’àrab, el polonès, el japonès i l’italià, però l’aplicació està preparada per a incorporar nous idiomes en el futur. L’aplicació està pensada per utilitzar-se únicament en cas que fer una trucada de veu no sigui viable, ja que aquest canal de comunicació és el més àgil per alertar d’una emergència.

La signatura del conveni va anar a càrrec de David Ciudad, director del CAT112 Catalunya, Enrique Santiago, director d’Empreses i Administracions Públiques de Telefónica Catalunya, Maria del Carme Verdaguer, directora general de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG), i Montse Serret, directora de Barcelona Centre Universitari (BCU). Segons Ciudad, el principal objectiu d’aquest conveni és que els universitaris i els investigadors estrangers que arribin a Catalunya puguin disposar del mateix servei d’emergència 112 que un ciutadà que resideixi al país, i aquesta eina tecnològica ho fa possible. A més, ha remarcat que volem que se’n beneficiïn els 25.000 a 30.000 estudiants que vene a Barcelona cada any, i també els 50.000 visitants que rep el web del BCU on s’inserirà la informació d’aquesta aplicació”. Recordem que el BCU és el servei oficial d’acolliment als estudiants estrangers de totes les universitats de Barcelona. Ciudad ha aprofitat per destacar que “amb aquest conveni el CAT112 s’apropa més a tota la població, una prioritat del Departament d’Interior i del CAT112, ja que equiparem tots els ciutadans atenent-los amb la màxima rapidesa i eficiència”.

Amb aquest conveni, Telefónica es va comprometre a proveir de manera gratuïta al BCU i al CAT112 l’aplicació multilingüe desenvolupada. A més, el BCU posarà a l’abast dels estudiants i científics estrangers l’app a través del seu web, www.bcu.cat, i de la guia Barcelona Time Out Students Guide, on farà difusió i promourà la seva utilització. Per últim, el CAT112 va garantir que tractarà adequadament els avisos que rebi als seus centres de gestió i que iniciarà els protocols establerts per donar-hi resposta.

Switch to mobile version