Autor Societat
5 Desembre 2014 a 12:00

Trànsit organitza un dispositiu especial per aquest cap de setmana

Es mobilitzaran 1.750 mossos

C-17

Tram de la C-17 uns quilometres abans d’arribar a Vic. Aquesta via és una de les que preocupa a les autoritats // Imatge extreta de Wikimèdia Commons

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa aquesta tarda un dispositiu especial per assumir el volum de vehicles que circularan per la xarxa viària catalana aquest llarg cap de setmana. Des de les tres de la tarda d’aquest divendres fins a les dotze de la nit del proper dilluns, Trànsit i Mossos es coordinaran per gestionar els 465.000 vehicles que, segons els seus càlculs, sortiran de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El pont de la Immaculada aquest any serà una mica més curt, perquè el dia de la Constitució cau en dissabte. Per tant, si habitualment el període festiu s’allarga quatre dies, enguany només en seran tres. Malgrat això, aquest és un cap de setmana tradicionalment complicat i dóna el tret de sortida a la mobilitat hivernal. Les carreteres que es dirigeixen a la muntanya o a les estacions d’esquí són els punts que més preocupen a les autoritats catalanes.

A més, aquest és un pont que arriba 20 dies abans del Nadal. Això facilita que sigui el cap de setmana que enceta les compres nadalenques, quelcom que es tradueix en més trànsit al voltant dels centres comercials, que solen obrir els dies festius per aprofitar les onades de gent. Trànsit també posa el focus d’atenció a les poblacions on es faran fires tradicionals, com la de l’Avet d’Espinelves, el Mercat Medieval de Vic o la Fira de Santa Llúcia de Canyelles.

Tot això fa que les autoritats posin el punt de mira en tres eixos: la C-16, la C-17 i la C-14, tot i que també els preocupen les carreteres N-145 i N-260. Per evitar accidents, Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i apel·la a la seva responsabilitat perquè adeqüin la seva conducció a les condicions climatològiques que són habituals en aquesta època de l’any i que augmenten el risc d’accidents. 1.750 mossos vetllaran per la seguretat a la xarxa viària catalana.

Switch to mobile version