Autor Entitats
24 Desembre 2014 a 15:00

Torna a Manresa el Saló de la Infància i la Joventut de la Catalunya Central

Serà del 27 de desembre al 4 de gener

Campi qui Jugui

Campi qui Jugui // Imatge cedida per l’Ajuntament de Manresa

 

La 29a edició del Saló de la Infància i la Joventut de la Catalunya Central, Campi qui Jugui, se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener al Pavelló Vell Congost per segon any consecutiu. L’edició d’enguany donarà vida als videojocs amb la finalitat de recuperar els valors tradicionals i estimular-ne la participació raonada, cooperativa i lúdica dels infants.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Joventut, Àuria Caus; i representats de l’Associació Campi qui Jugui van presentar ahir al matí la nova edició, que ve amb millores importants respecte al darrer any. Junyent ha destacat que l’edició d’enguany ha de servir per “humanitzar els videojocs” i ha lloat l’encert de dedicar la temàtica d’aquesta edició als videojocs. Aquest any també hi haurà una nova activitat (el 29 de desembre) a càrrec de l’Associació Internacional de Policia, que faran una exhibició sobre casos d’emergència amb la col·laboració del SEM, ADF i Rescat Marítim.

Jordi Santamaria, representant de l’Associació Campi qui Jugui, ha destacat com a novetat d’enguany l’ampliació i la millora de la zona dedicada als més petits i la potenciació de la zona dels més grans, així, s’han volgut recuperar activitats i espais com el rocòdrom, la tirolina de 12 metres o el circuit de motos.

Des de 1997, Campi qui Jugui ha consolidat el seu reconeixement a les comarques de la Catalunya Central. De fet, gràcies a l’afluència, cada vegada major, de persones provinents d’aquestes comarques, l’edició passada un total de 10.000 visitants van assistir al Saló.

Pel que fa a l’horari, el Saló obrirà les portes del 27 de desembre al 4 de gener tots els dies de 16h a les 20:30h. Una de les grans novetats d’aquesta edició és que les persones acompanyants pagaran menys. Així, doncs, el preu de l’entrada pels nens es manté a 5,50€, però el preu de les entrades pels acompanyants baixarà fins als 3€.

Al llarg d’aquests 9 dies, el Pavelló Vell Congost acollirà activitats, propostes i espais tant diverses com ocells enutjats, buscamines, pistes “americanes”, invasió alienígena, Tetris, Sínia, Menja cocos, bombolles, jugar amb les matemàtiques, espai robòtica, ludoteca, Kappla, maquillatge, inflables, espectacles, microxics, espai gimnàstica, inflables petits, Corral d’en Pau, activitats exteriors i diversos tallers.

En l’organització del Saló hi participen l’Ajuntament de Manresa, el Consorci del Bages per a la gestió de residus, el Grup Soler, Assistència sanitària, Parc de la Sèquia, Fomento de Construcciones i Contratas, Interpotash i l’Obra Social de La Caixa.

Switch to mobile version