Autor Societat
31 Desembre 2014 a 15:00

Súria reduirà les emissions de CO2 en un 20% fins el 2020

És una més de les accions en matèria energètica ja iniciades

Imatge de la web de l'Ajuntament de Súria

Imatge de la web de l’Ajuntament de Súria

El nou Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) de Súria proposa una vuitantena d’accions per tal que les emissions de CO2 a la vila es redueixin l’any 2020, en més del 20% en relació amb el nivell registrat l’any 2005. Aquestes accions afectarien els edificis i vehicles municipals, també l’enllumenat públic, la producció local d’energia, el transport tant públic i privat, els edificis residencials i el sector comercial, entre d’altres àmbits.

El PAES va ser aprovat per majoria en el Ple municipal ordinari del mes de setembre, i posteriorment les seves línies principals es van presentar als membres de la corporació, així com als del Consell del Medi Ambient i els tècnics municipals. L’elaboració del document ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Una de les iniciatives que s’inclouen en el Pla ha estat una xerrada que es va celebrar fa poques setmanes al saló de sessions de la Casa de la Vila, sobre estalvi energètic per a llars i comerços, i que va comptar amb la presència de l’alcalde, Josep Maria Canudas, i del regidor de Medi Ambient, Miquel Caelles. Aquesta xerrada també va servir per oferir als assistents la possibilitat de realitzar visites d’avaluació energètica a les llars, així com miniauditories energètiques a les activitats del sector serveis.

Altres actuacions que va ja s’han iniciat en l’àmbit municipal han estat la implantació de mesures d’estalvi energètic al pavelló d’esports, la disminució de la potència contractada en edificis municipals, o l’expedició de certificats d’eficiència energètica de la Casa de la Vila i del pavelló d’esports, amb una qualificació energètica C, que es considera un bon resultat en aquest tipus d’edificis, amb el suport de la Diputació. Al llarg de 2015 es preveu que es faci la corresponent certificació de les escoles Francesc Macià i Mare de Déu de Montserrat. A més, s’ha redactat el projecte d’una xarxa de biomassa de diversos equipaments municipals, amb el suport de la Diputació, i s’ha fet difusió d’iniciatives per compartir vehicle.

Switch to mobile version