Autor Societat
5 Desembre 2014 a 09:00

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, guardonat amb el premi Joaquim Xicoy

El conseller de Justícia Germà Gordó ha entregat els guardons

Antoni Aira, Joan Rigol i Salvador Esteve amb els guardons // Imatge del web de l'Ajuntament de Martorell

Antoni Aira, Joan Rigol i Salvador Esteve amb els guardons // Imatge del web de l’Ajuntament de Martorell

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, ha estat guardonat amb el premi Joaquim Xicoy en la VI Edició dels Premis Memorial Joaquim Xicoy 2014 que atorga l’entitat Persona i Democràcia. Els altres guardonats han estat Joan Rigol i Antoni Aira.

L’encarregat de presidir i d’entregar els reconeixements de l’entitat ha estat el conseller de Justícia, Germà Gordó. Durant la seva primera intervenció a recalcat que “d’acord amb els valors de l’humanisme, el personalisme i la catalanitat que representa l’entitat, hem de treballar mirant les persones sense perdre mai de vista cap d’aquestes perspectives”.

El titular de Justícia també ha tingut un especial record pel que fou conseller de Justícia, Joaquim Xicoy : “aquest matí hem celebrat el Dia de la Justícia i un dels reconeixements ha estat a la figura del conseller Xicoy”. “Xicoy és un dels meus referents en la feina que he de desenvolupar al capdavant de la Conselleria de Justícia”, ha confessat el conseller.

Pel que fa al camp nacional, el conseller a manifestat que “si Catalunya hagués estat un Estat sense ser nació, hauria desaparegut”. “Hem tingut poques estructures d’Estat, algunes emanades de la pròpia societat, com els col·legis professionals. Però, el que sí que hem tingut, han estat homes i dones que han treballat en el progrés econòmic i social, en la identitat, en la cultura, en l’empresa”. Segons Gordó, això és el que ha fet sobreviure aquest país, aquesta nació, durant 300 anys”.

L’entitat també a reconegut Joan Rigol, president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, amb el premi «Persona i Democràcia», per la seva exemplar tasca orientada a promoure els valors humanístics i democràtics, destacant sempre com una persona amb una trajectòria dedicada de ple a la participació en la vida social, econòmica i política del país.

A la vegada, Persona i Democràcia ha premiat amb el premi «Carles Cardó» a la producció periodística que contribueix a la potenciació dels valors humanístics i a la qualitat democràtica el periodista Antoni Aira, per la seva contribució a entendre la política com un exercici basat en la generositat, el compromís i el rigor informatiu.

Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy és una fundació sense ànim de lucre, al servei de persones, entitats i institucions, que ofereix un espai de diàleg, anàlisi i reflexió, així com propostes que millorin la qualitat del sistema democràtic. Els guardons tenen com a objectiu premiar les persones o institucions que defensin d’una manera significada els eixos fonamentals de l’Entitat.

El jurat d’aquesta edició ha estat composat per Jordi Salesi Coderch, Professor emèrit de la Universitat de Barcelona; Montse Ramon Suriñá, empresària i Directora de l’associació Dona Activa; Lluís Xicoy i Cruells, gestor de sistemes; Manuel Milian Mestre, escriptor, periodista i exdiputat al Congrés; Carme Borbonès i Brescó, presidenta de Càritas Catalunya i consellera de Cáritas España; i Joan Corbera i Segura, director de comunicació i relacions institucionals del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Switch to mobile version