Autor Societat
7 Desembre 2014 a 18:00

¿Pot el menjar exercir un efecte similar al de l’exercici?

Nestlé Institute of Healt Sciences Científics del Nestlé Institute of Healt Sciences (NIHS) han descobert que alguns aliments i preparats nutricionals poden emular als efectes de l’exercici sobre el metabolisme de l’organisme. Aquesta investigació s’ha publicat a la revista científica “Journal Chemistry & Biology”.

La identificació d’aquestes substàncies és clau per avançar en la investigació i representarà una gran ajuda per a les persones amb mobilitat reduïda o per aquelles que pateixen trastorns metabòlics com obesitat o diabetis tipus 2. L’objectiu és modular la enzima AMPK, que actua com un “interruptor metabòlic” per a facilitar l’ús de sucres i greixos a l’organisme.

Kei Sakamoto, científic que dirigeix la investigació sobre la Diabetis i els Ritmes Circadians a la NIHS, va explicar que el seu equip d’investigadors ha descobert com controlar la AMPK: “És una proteïna clau en cada cèl·lula del cos i naturalment s’activa amb l’exercici. La AMPK pot trobar una forma alternativa i captar la glucosa al múscul”.

Tot i que la següent fase de l’estudi serà identificar les substàncies naturals que poden influir en el mecanisme molecular, Sakamoto ha assegurat que “l’exercici té molts efectes diferents (funció cognitiva i funció fisiològica) i mai serem capaços d’imitar tots els efectes en un sol producte”.

Switch to mobile version