Autor Cultura
1 Desembre 2014 a 17:00

Manresa serà capital de la cultura catalana el 2018

L’alcalde ho ha oficialitzat avui

Manresa

Vista general de la ciutat de Manresa, amb la Seu en primer terme // Imatge extreta del web Wikimèdia Commons

Manresa serà la capital de la Cultura Catalana el 2018. L’Ajuntament i l’Associació Capital de la Cultura Catalana ho han oficialitzat aquest matí amb la signatura del conveni que designa la ciutat com epicentre del folklore català de cara al 2018. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rubricat l’acord amb el president de l’Associació, Xavier Tudela, en un acte celebrat al matí a l’Ajuntament. Junyent creu que la designació la ciutat tindrà l’oportunitat de demostrar “la seva vitalitat cultural”.

El consistori manresà considera que ser la capital de la Cultura Catalana suposa assolir una “fita històrica” que permetrà que la ciutat reforci “la seva vitalitat cultural”. En l’acte de designació, l’alcalde ha assegurat que l’activitat folklòrica de la ciutat es deu a “l’empenta de les entitats i el nivell dels seus equipaments”. Per Junyent, la capitalitat cultural del 2018 serà l’avantsala perfecta de la commemoració ignasiana prevista pel 2022. Per la seva banda, Xavier Tudela ha convidat la ciutat a assumir el rol de capital de la Cultura Catalana i a “fer servir aquesta elecció com un element d’atracció cultural per a la ciutat”.

L’oficialització de la capitalitat s’ha rubricat avui, però des del 26 de novembre ja se sabia que Manresa obtindria aquest reconeixement. L’entitat independent que promou la iniciativa, l’Associació de la Capital de la Cultura Catalana, ho va fer públic el 26 de novembre després que el Ple municipal del 19 de setembre aprovés per unanimitat la presentació de la candidatura de Manresa per assumir aquest rol.

La proclamació cada any d’una capital de la cultura es va posar en marxa el 2004 amb el suport del Parlament de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure i difondre l’ús de la llengua i la cultura catalanes i incrementar la cohesió del territori. La designació de Manresa comportarà que la capital del Bages aculli durant el 2018 una bateria de propostes i activitats culturals i que es converteixi per un any en l’epicentre folklòric dels territoris de llengua catalana.

Switch to mobile version