Autor Economia
7 Desembre 2014 a 15:00

Les vendes a les grans superfícies a Catalunya van baixar un 2,8%

Segons l’índex interanual registrat al mes d’octubre

productes alimentaris

Els aliments són els productes que més han baixat les vendes // Imatge cedida per l’Ajuntament de Barberà

El consum intern no acaba d’arrencar al nostre país, segons és desprèn de les dades de l’Idescat pel que fa a les vendes en grans superfícies. A l’octubre l’índex de vendes a aquests tipus d’establiments de Catalunya (IVGS) a preus corrents va disminuir un 2,8% respecte al mateix més de l’any anterior. Aquesta disminució es va produir tant per la reducció de la vendes de productes alimentaris (-2,9%) com de la resta de productes.

La variació interanual de l’índex en l’acumulat dels primers 10 mesos de l’any ha estat del -2,7% en relació al mateix període de l’any anterior. La disminució registrada en les vendes va afectar en major intensitat als productes alimentaris (-3,0%), que a la resta de productes (-2,4%).

A preus constants (o sigui eliminant l’efecte dels preus), l’IVGS de l’octubre va mostrar un decreixement de les vendes del -3,0% respecte a l’octubre del 2013, motivat tant per la reducció dels productes d’alimentació (-3,7%) com de la resta de productes (-3,0%).

Switch to mobile version