Autor Societat
24 Desembre 2014 a 17:00

L’Ajuntament estudia incorporar la bici elèctrica a la flota municipal

Ha encarregat un estudi

bicicleta elèctrica

Una bicicleta elèctrica de l’empresa manresana MBICI // Imatge extreta de la web de MBICI

L’Ajuntament de Manresa ha encarregat a una empresa de la ciutat que avaluï la possibilitat d’incorporar la bicicleta elèctrica a la flota de vehicles municipal. Després d’apostar pel cotxe i la moto elèctrics, el consistori vol fer un pas més i invertir d’una manera decidida en la mobilitat sostenible fent anar una part del seu personal amb aquest mitjà de transport.

L’estudi ha estat encarregat a l’empresa manresana MBICI. El document recollirà quins desplaçaments fan actualment els treballadors de l’Ajuntament. A partir d’aquestes dades, s’intentarà avaluar quants d’aquests viatges es podrien fer amb bicicleta elèctrica i amb quines condicions. L’objectiu és combinar les necessitats de mobilitat del personal que ara fa servir vehicles motoritzats amb la fita d’aconseguir un parc mòbil municipal més sostenible.

Aquest informe preliminar és un pas més en la intenció de l’administració de “visualitzar, sensibilitzar i apostar per un model de transport urbà respectuós amb el medi ambient”, segons explica l’Ajuntament en un comunicat. De fet, l’actual equip de govern ja va incorporar el vehicle elèctric a la flota fa dos anys i també treballa per posar en marxa a la ciutat punts de càrrega per a aquests cotxes i els nous autobusos híbrids.

Switch to mobile version