Autor Cultura
5 Desembre 2014 a 17:30

Els VII Premis Gaudí compten amb 78 pel•lícules candidates

Àngel Llàcer serà el mestre de cerimònies de la gala de l’1 de febrer

La presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, va ser l'encarregada de llegir els títols de les 78 pel·lícules candidates als VII Premis Gaudí

La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, va ser l’encarregada de llegir els títols de les 78 pel·lícules candidates als VII Premis Gaudí

Ahir al vespre es va celebrar la Festa de Candidats i Candidates als VII Premis Gaudí als Jardins del Palau Robert de Barcelona. Durant l’acte, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va donar a conèixer els títols de les 78 pel·lícules candidates a la setena edició dels premis, i es va projectar un vídeo recopilatori dels tràilers de les produccions participants.

La festa també va comptar amb la presència d’Àngel Llàcer, qui serà el mestre de cerimònies de la gala de l’1 de febrer, produïda per l’Acadèmia amb la col·laboració de la productora Los Flanagan Films & Media, i de Televisió de Catalunya.

En relació amb les pel·lícules inscrites en aquesta edició, s’observa una lleugera disminució respecte a les inscripcions de l’any passat en les categories de pel·lícules en llengua catalana – 3 menys – en llengua no catalana – 4 menys – i en pel·lícules per televisió – 3 menys –. La inscripció de pel·lícules no catalanes que compten amb la participació de talent català també s’ha reduït en 4 produccions respecte a l’any passat. Pel què fa al nombre de documentals inscrits, la xifra es manté en les 17 produccions, i sobretot, cal destacar la participació de dues pel·lícules d’animació després d’una edició sense cap candidata en aquesta categoria. A continuació es mostra la comparativa de les candidatures de l’edició del 2014, i la del 2015:

Candidates

VI Premis Gaudí 2014 VII Premis Gaudí 2015

Pel·lícules en llengua catalana

13 10

Pel·lícules en llengua no catalana

20 16

Pel·lícules documentals

17 17

Pel·lícules d’animació

0 2
Curtmetratges 10

10

Pel·lícules per a televisió 9

6

Participació del talent català 11

7

Pel·lícules europees 10

10

Total de pel·lícules candidates 90

78

En total, participen als VII Premis Gaudí 26 pel·lícules catalanes, 10 pel·lícules en llengua catalana, i 16 pel·lícules en llengua no catalana. En la categoria de curtmetratges, enguany s’hi han inscrit 50 produccions, 9 més que en l’edició anterior. D’aquests se n’han escollit 10 per passar a la primera ronda de votacions. Finalment, una comissió formada per membres de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, ACCEC i membres de l’Acadèmia, també ha seleccionat 10 pel·lícules europees per a què participin en els VII Premis Gaudí.

El proper 9 de desembre començarà la primera volta de votacions; el dimarts 30 de desembre, tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera la lectura de les quatre nominacions que opten a les 22 categories dels VII Premis Gaudí; i finalment, el diumenge 1 de febrer del 2015 es celebrarà la Gala de lliurament dels VII Premis Gaudí.

Pel·lícules candidates VII Premis Gaudí

Switch to mobile version