Autor Cultura
7 Desembre 2014 a 17:00

Els espectacles programats han augmentat un 39% a Catalunya el 2014

Cultura va presentar les dades del SPEEM

Ferran Mascarell

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una fotografia d’arxiu // Imatge extreta del web Wikimèdia Commons

El Departament de Cultura va presentar aquest divendres les dades del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM). El conseller Ferran Mascarell va presidir l’acte al costat del director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas. Tots dos van destacar els bons resultats amb què es tancarà el 2014 i van ressaltar l’increment del 39% del número d’espectacles que s’han programat a Catalunya al llarg de l’any.

El Sistema Públic d’Equipaments inclou totes les entitats que gestionen centres culturals propietat de la Generalitat o dels ajuntaments. El programa de suport al SPEEM ha comptat amb poc més de dos milions d’euros per al 2014 i de cara a l’any vinent el conseller Mascarell va anunciar un lleuger increment del pressupost, que arribarà fins als 2.250.000 euros. Mascarell va explicar que amb l’augment pressupostari es vol consolidar l’augment dels municipis beneficiaris de l’SPEEM, que durant el 2014 ha passat de 77 a 168. Tot plegat inclou un total de 201 equipaments escènics o musicals.

El conseller també va posar de relleu el model de gestió d’aquests centres culturals. Mascarell va assegurar que s’organitzen al voltant del concepte “democràcia cultural”, un terme que es tradueix en més oportunitats tant per a l’espectador com per al creador, en paraules del conseller. Segons ell, aquest principi permet “construir un país més equilibrat”.

Mascarell i Sellas van aprofitar la presentació de les dades del programa per explicar quines seran les línies d’acció principals de cara al 2015. El director general de Creació i Empreses Culturals va explicar que l’any vinent volen reforçar la formació per a programadors musicals, donar continuïtat al projecte Programa.cat i signar convenis amb noves entitats per la gestió de més equipaments que ampliïn la cartera actual del Departament. L’objectiu final és, segons Mascarell, consolidar l’activitat d’arts escèniques i musical a Catalunya d’una manera homogènia.

Switch to mobile version