Autor Societat
31 Desembre 2014 a 13:00

El primer premi de La Grossa, el 91614, no s’ha venut

L’import del premi serà repartit a persones necessitades

La Grossa de Cap d'Any // Foto: Joan Murcia

La Grossa de Cap d’Any // Foto: Joan Murcia

Avui, a les 12.30h del migdia, s’ha celebrat el sorteig de La Grossa de Cap d’Any, en un acte que ha retransmès la televisió pública catalana.

Els números premiats han estat els següents:

  • Primer premi: 91614
  • Segon premi: 92484
  • Tercer premi: 35494
  • Quart premi: 87675
  • Cinquè premi: 01486

El primer premi de La Grossa ha estat un número que no s’ha venut, amb la qual cosa els beneficis es repartiran, des de la Conselleria de Benestar i Família, a aquelles persones necessitades: infants i joves, persones amb discapacitat o persones grans; mentre que el segon ha caigut a la localitat de Sant Vicenç dels Horts. El tercer ha estat un número venut per internet, i el quart ha tocat repartit entre Rubí i Barcelona. El cinquè ha tocat a la localitat de Terrassa.

La Grossa de Cap d’Any és una rifa creada per Loteries de Catalunya, essent així la primera comunitat autònoma de l’Estat espanyol que té la seva pròpia loteria, amb l’objectiu d’atraure part dels beneficis que obté la rifa espanyola. Prop d’un 20% dels beneficis d’aquesta rifa es destinen a programes per a persones necessitades, mentre un 70% es destina al pagament dels premis.

La Grossa de Cap d’any es va crear l’any 2013, i va repartir gairebé 16 milions d’euros: el primer premi és el mateix que el de la rifa espanyola de Nadal – 20.000 euros per euro jugat –, mentre que el segon i el tercer premis són de 6.500 i 3.000 euros per euro jugat cadascun. Com a novetat, enguany s’han creat un quart i un cinquè premis, que donaran 1.000 i 500 euros per euro jugat, i també hi haurà un premi especial de 25 euros per a les centenes, és a dir, que es premiaran les butlletes amb els tres primers nombres de qualsevol dels números guanyadors. El sorteig se celebra al Teatre Nacional de Catalunya.

L’any 2013, més de 5,8 milions d’euros recaptats per La Grossa es van destinar a programes socials a Catalunya.

Enguany, a mitjans de novembre ja s’havien venut 14 milions d’euros, dada molt positiva tenint en compte que la gent sol comprar la rifa més tard. Les vendes, finalment, han arribat als 35 milions d’euros (dels 50 que s’havien posat a la venda), una xifra lleugerament superior a la de l’any passat. També, com a curiositat, es van apartar tres números, molt demandats, que només es van vendre en tres llocs concrets escollits per sorteig: el 91114, que correspon a la data de la consulta del 9 de novembre; el 02014, l’any que avui acaba, i el 01714, la data per la qual enguany celebrem el Tricentenari de la Guerra de Successió.

Switch to mobile version