Autor Política
28 Desembre 2014 a 18:00

El Govern crea la Comissió de transparència

Entrarà en vigor d’aquí 6 mesos i regirà tots els departaments de l’administració

Parlament de Catalunya

Parlament de Catalunya // Imatge del web parlament.cat

El Govern de la Generalitat va aprovar aquest dimarts la creació de la Comissió Interdepartamental de Transperència i Accés a la Informació Pública, dies després de l’aprovació al Parlament de la Llei de transparència.

El nou òrgan de l’Administració entrarà en vigor conjuntament amb la nova norma d’aquí 6 mesos i estarà presidit per la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega. L’integrarà el secretari de Govern, el secretari general de Governació i Relacions Institucionals, els secretaris generals de la resta de departaments i els titulars dels diversos òrgans de la Generalitat.

Les funcions de la nova comissió consistiran en aprovar les estratègies en matèria de transparència i accés a la informació pública, coordinar la seva aplicació en el marc de l’Administració, vetllar per la implementació i el desenvolupament de la normativa i garantir la coordinació necessària entre els diferents òrgans i departaments per permetre desenvolupar la llei amb plenitud.

En els transcurs de l’actual legislatura, la Generalitat ha executat diverses iniciatives en relació amb aquesta matèria com la creació del web www.transperencia.gencat.cat, que mostra continguts relacionats amb els alts càrrecs, les retribucions i el seguiment de la gestió econòmica de l’administració, o la creació del Programa de polítiques de transparència, impulsat el novembre de 2013. A més a més, el Pla 2013-2016 de l’actual Govern recull la transparència i l’accés de la ciutadania a la informació pública com un “eix fonamental” i que “ha d’impregnar i regir” el funcionament de totes les seves polítiques.

Switch to mobile version