Autor Economia
30 Desembre 2014 a 10:00

El conseller Felip Puig inaugura les noves instal•lacions del CTM, Centre Tecnològic

Una peça més del Parc Tecnològic de la Catalunya Central

El conseller Felip Puig a la inauguració del CTM Centre Tecnològic

El conseller Felip Puig a la inauguració del CTM Centre Tecnològic // Foto cedida Generalitat de Catalunya

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat avui les noves instal•lacions del CTM Centre Tecnològic, membre de la xarxa TECNIO, situades al Parc Tecnològic de la Catalunya Central. El nou edifici és operatiu des de finals de l’any passat, i compta amb una superfície total construïda de 8.200 metres quadrats.

A més del conseller, en la inauguració han estat presents el president de la Fundació CTM Centre Tecnològic i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, el director general d’Indústria, Antoni M. Grau i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu.

El conseller Puig ha declarat que “sense innovació la internacionalització no tindrà perspectives de creixement”, i que “l’aposta per la innovació ha de ser global: exemple d’això és la inauguració de les noves instal•lacions del CTM, que garanteixen el millor accés de les pimes a la innovació tecnològica i les fa més competitives a Europa en el marc de la RIS3”. Tot recordant l’aposta de la Generalitat per la integració dels centres tecnològics, Puig ha assegurat que “aquesta fusió no té cap voluntat d’intervencionisme” sinó que representa “guanyar dimensió dels centres tecnològics catalans a Europa”.

Per la seva banda, el president de la Fundació CTM Centre Tecnològic i alcalde de Manresa, Valentí Junyent ha dit que “el CTM és una prova evident de la Manresa que batega, que aposta pel futur, pel talent i per la tecnologia, conscient que ha de recuperar el seu passat industrial per afavorir el creixement econòmic de la nostra ciutat, del Bages i de la Catalunya central”.

La Fundació CTM Centre Tecnològic ofereix els seus serveis de R+D a empreses, entitats i institucions en els camps de la tecnologia de materials, tecnologia ambiental, energia, processos de conformació, simulació i disseny innovador i bioenginyeria. És un dels centres tecnològics avançats de Catalunya que, juntament amb ASCAMM, BDigital, CETEMMSA, Barcelona Media i Leitat, es troba en procés d’integració per formar el gran centre proveïdor de tecnologia industrial a Catalunya, impulsat per la Generalitat.

Switch to mobile version