Autor Política
27 Novembre 2014 a 11:00

L’Ajuntament de Manresa presenta els detalls dels pressupostos participatius al Ple del Consell de Ciutat

Es va dur a terme dimarts passat a l’Ateneu les Bases

Ple del Consell de Ciutat

Ple del Consell de Ciutat // Imatge del web manresa.cat

L’Ajuntament de Manresa va presentar dimarts passat, els detalls del pressupost participatiu al Ple del Consell de Ciutat. Es tractava de la primera sessió de presentació d’uns pressupostos establerts per l’Ajuntament a partir de l’acord de Ple adoptat el 19 setembre de 2013. La sessió es va celebrar dimarts al vespre des de l’auditori de l’Ateneu les Bases i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, regidors del govern, representants dels grups municipals del Consell de Ciutat, dirigents veïnals i altres ciutadans.

Àuria Caus, regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, va dirigir la presentació que es va iniciar amb una exposició del futur portal municipal del govern obert, que es posarà en marxa properament, a càrrec de Joan Francesc Domene, Cap de Comunicació de l’Ajuntament de Manresa. Posteriorment, Josep Maria Sala, regidor d’Hisenda, va presentar els principals eixos del pressupost municipal per al 2015. La partida prevista per aquests projectes serà de 100.00 euros.

A continuació, la regidora Caus va presentar els detalls del procés participatiu. La regidora va explicar que el termini de recollida de propostes estarà obert fins el proper 9 de gener i que la valoració dels projectes presentats per part dels serveis tècnics municipals es coneixerà el 16 gener. Un cop es comuniqui a les entitats els projectes seleccionats, és celebrarà una segona sessió participativa el 20 de gener en la qual les entitats seleccionades presentaran els seus projectes sotmesos a la votació dels assistents. Caus va recordar que les entitats que vulguin participar poden fer arribar els seus projectes presencialment a la regidoria, a l’edifici Infants de la carretera de Vic o per correu electrònic a participacio@ajmanresa.cat.

L’acte de presentació a finalitzat amb unes paraules de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el qual ha remarcat la importància que té la participació de les entitat i els ciutadans en aquest procés. També va destacar el compromís del govern municipal per la proximitat i transparència mostrades.

Switch to mobile version