Autor Societat
14 Novembre 2014 a 17:00

L’Ajuntament de Manresa i Criteria CaixaHòlding acorden la renovació del Centre Històric

S’utilitzaran els diners inicialment previstos pel pavelló esportiu

Valentí Junyent i Marcelino Armenter signant l'acord // Imatge del web de l'Ajuntament de Manresa

Valentí Junyent i Marcelino Armenter signant l’acord // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa i Criteria Caixa Hòlding van signar el darrer dimarts, 11 de novembre, un acord per tal de dur a terme un seguit d’obres urbanístiques amb l’objectiu de revitalitzar el Centre Històric i el projecte Manresa 2022. L’acord el van signar Valentí Junyent, alcalde de Manresa i Marcelino Armenter, director de general de Criteria CaixaHòlding amb la presencia del director territorial a Catalunya de CaixaBank, Jaume Massana i el regidor de mobilitat de l‘Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit

A petició de l’Ajuntament, aquest conveni pretén substituir els diners previstos per construir un pavelló esportiu a la Fàbrica Nova, per l’enderroc de la Sala Ciutat, la millora de la Via Sant Ignasi, l’arranjament de la capella del Rapte i la urbanització de la Baixada dels Drets. La causa d’aquest gir d’intencions per part de l’Ajuntament ve atès a les bones infraestructures esportives amb les quals ja compta la ciutat i, per tant, no es considerava prioritària la construcció d’un nou pavelló i molt més necessari era dur a terme una reforma urbana del Centre Històric manresà. Tanmateix, es busca una millor connectivitat entre el sector de la Fàbrica Nova amb el Centre Històric.

El segon objectiu estratègic inclòs dins del conveni està relacionat amb les actuacions que contempla el Pla Director de Manresa 2022 i les millores previstes en espais “ignasianans”(de la Via Sant Ignasi) que són a tocar de la Fabrica Nova i que han de beneficiar aquest sector. Un altre objectiu és adequar la ciutat per celebrar els 500 anys de Sant Ignasi a Manresa.

L’acord preveu redactar els projectes constructius i les obres d’urbanització que es realitzaran en aquest entorn. També contempla renovar integralment el tram de la Via de Sant Ignasi comprès entre el carrer Vidal i Barraquer i la plaça Sant Ignasi, amb la urbanització i ampliació de voreres com també la creació d’una rotonda en aquesta cruïlla que permeti millorar els accessos a l’equipament de les Piscines Municipals. Es preveu igualment la millora de l’entorn de la capella del Rapte amb l’enderroc d’algun annex a la capella, l’enderroc també de la Sala Ciutat, l’adequació de les façanes que resten al descobert i la urbanització de la plaça resultant. Finalment, es portarà a terme la construcció de unes escales mecàniques a la Baixada dels Drets per facilità l’accés.

Switch to mobile version