Autor Societat
12 Novembre 2014 a 17:00

L’Ajuntament anuncia el canvi d’imatge de Bus Manresa

El nou color verd vol donar una imatge més ecològica

Presentació del canvi d'imatge de Bus Manresa

Presentació del canvi d’imatge de Bus Manresa // Imatge de Bus Manresa

L’Ajuntament de Manresa va presentar ahir el nou disseny que tindran els autobusos de la ciutat. A partir d’ara el Bus Manresa, servei del transport urbà de viatgers, s’identificarà amb el color verd en comptes del color blau. Aquest canvi en el disseny dels autobusos manresans té l’objectiu de dotar el transport públic d’una imatge més visible, més ecològica i de respecte amb el medi ambient.

La presentació del nou disseny es va produir ahir al migdia a la plaça Sant Domènech, on s’ha exposat el nou model d’autobús. Ramon Bacardit, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, juntament amb Marc Vilaplana i David Calvet representants de l’estudi de disseny THINK, creador d’aquest model de busos, van presidir l’acte. També els van acompanyar, Francisco Ledesma, gerent de Manresa Bus, Antonio Linde, director de planificació del grup Sagalés i Queralt Torres, Técnica de mobilitat de l’Ajuntament de Manresa.

Ramon Bacardit va qualificar la nova imatge de ”molt més vistosa que reforça el compromís de la ciutat per continuar oferint un servei de transport públic de més qualitat”. També va afegir que la “ l’iniciativa de canvi prové d’una empresa manresana i poc a poc s’anirà incorporant a tota la flota que fa el servei a la ciutat”. Per altra banda, el dissenyador, Marc Vilaplana, va agraït l’oportunitat de participar en la creació de la nova imatge pels busos manresans amb la qual “es pretén donar més visibilitat i personalitat incorporant el color verd, relacionat amb valors com l’ecologia o la sostenibilitat”. Aquests darrers es materialitzen en la incorporació l’any vinent de dos vehicles híbrids. Per Vilaplana aquest nou logotip s’ha construït sobre el concepte de la mobilitat, entès com essència del servei del transport públic.

La nova imatge s’anirà incorporant progressivament als 17 busos que actualment formen part de la flota de Bus Manresa i es preveu que estigui completament instal·lada de cara al gener de 2015. Ahir també es va presentar la nova furgoneta elèctrica de servei de l’empresa Manresa Bus, que té la funció de vehicle de suport al servei.

Finalment, Queralt Torres ha anunciat que el nou disseny s’incorporarà també, per a l’any 2015, a les targetes multiviatge, als horaris de mà, al pals de parades, a les marquesines, així com a les targetes identificatives que tindran a partir d’ara els conductors de vehicles. Aquesta última serà una novetat que “ pretén contribuir a reforçar la complicitat entre conductor i usuari per també millorar i fer més proper el servei”.

Switch to mobile version