Autor Societat
12 Novembre 2014 a 09:30

La CGT convoca noves concentracions davant les oficines dels Bancs Sabadell i Santander

A les 10h davant el Sabadell, i a les 11.30 davant el Santander

Concentració de la CGT davant del Santander // Imatge cedida per la CGT

Concentració de la CGT davant del Santander // Imatge cedida per la CGT

La CGT continua amb la seva campanya de mobilitzacions contra la situació en què es troben els treballadors i treballadores del Banc Sabadell i del Banc Santander, i és per això que han convocat concentracions a les 10.00 i a les 11.30h respectivament, davant de les seus d’aquests bancs a Barcelona. La del Banc Sabadell es troba a la Rambla de Catalunya, 115, i la del Banc Santander, a Passeig de Gràcia, 5.

La situació és molt semblant en totes dues entitats: els treballadors i les treballadores són forçats, sota l’amenaça de ser traslladats i degradats, a allargar la seva jornada laboral il·legalment i sense cap mena de compensació.

Aquesta situació suposa un frau, tant per als propis treballadors com per a la Seguretat Social i la Hisenda Pública, i a més fa impossible la conciliació de la vida laboral i familiar, alhora que destrueix llocs de treball. Al Santander, concretament, la secció sindical de CGT calcula que la plantilla és forçada a treballar un mínim de 7 milions d’hores extraordinàries; al Sabadell la situació és similar, i a més, la Insprecció de Treball de Barcelona ja va constatar aquest fet, i va requerir al Banc que controlés la jornada laboral. En aquest cas, la CGT valora la feina encoberta realitzada en més de 50 milions d’euros anuals.

La CGT ja va convocar concentracions davant les oficines dels dos bancs, la primera el 30 de setembre, davant del Banc Sabadell, i el 9 d’octubre, a les del Banc Santander. Davant la continuació de l’abús generalitzat, avui 12 de novembre tornen a convocar concentracions, i així ho continuaran fent fins que aconsegueixin els seus objectius.

Switch to mobile version