Autor Política
6 Novembre 2014 a 17:00

Germà Gordó defensa el futur dels col•legis professionals en un estat propi

Ho va destacar en una conferència organitzada pel CETIM

Germà Gordó a la conferència Els col•legis professionals en un Estat propi // Imatge del web de CETIM

Germà Gordó a la conferència Els col•legis professionals en un Estat propi // Imatge del web de CETIM

En el marc de la conferència Els col·legis professionals en un Estat propi, organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa, el conseller de Justícia, Germà Gordó, va dibuixar les línies bàsiques i generals de futur d’aquests col•legis i va parlar sobre la llei que regiria el sector en una possible Catalunya independent.

Gordó va comentar que una de les primeres mesures que seguiria el Departament en aquesta hipotètica situació futura seria la de delegar les competències que te l’Administració per aprofitar “tot allò que ja té de bo la societat”, ja que actualment els col·legis “ja són corporacions de dret públic, amb implantació i arrelament al territori amb excel·lents professionals”.

Durant la seva conferència a la capital del Bages, el titular de Justícia també va esmentar que si Catalunya tingues plena autonomia, el projecte de llei dels col·legis continuaria sent el mateix que l’actual, aprovat en el sí del Consell Executiu el passat 21 d’octubre, però amb alguns elements afegits que actualment no són competència de la Generalitat. Gordó va aprofitar per recordar que Govern i corporacions impulsen el projecte de Llei amb la finalitat de“regular unes corporacions de dret públic modernes, satisfer plenament els drets de les persones consumidores i defensar millor els interessos professionals de les persones que s’hi integren”.

D’altra banda, el conseller també va posar de manifest que “en un Estat propi, nosaltres podríem defensar millor a Europa els interessos dels nostres col·legis, dels seus professionals i dels ciutadans i ciutadanes” . Aquests, segons Gordó, són una eina fonamental de defensa dels interessos professionals i un dels millors garants de la seguretat dels ciutadans com a usuaris de serveis professionals.

Altrament, més enllà de l’eix central temàtic del seu discurs, Germà Gordó va destacar que avui en dia els col·legis representen a més de 200.000 treballadors catalans i suposen un 9% del producte interior nacional.

Switch to mobile version