Autor Política
17 Novembre 2014 a 16:30

Els col·lectiu dels Iaioflautes celebra el seu tercer aniversari

Divendres van mobilitzar-se

Iaioflautes

Un dels iaioflautes al davant de la seu del PP a Barcelona, en una de les protestes // Imatge cedida pels Iaioflautes

Els Iaioflautes han celebrat aquest cap de setmana que fa tres anys que es van crear. Aquest col·lectiu de protesta, que va néixer el 2011 en ple fenomen dels indignats, va bufar les espelmes pels seus tres anys d’existència amb tres activitats reivindicatives. Divendres van ocupar una oficina de Bankia durant unes hores, van rodejar les oficines de Catalunya Ràdio per reclamar “imparcialitat” i van acabar protestant al davant de la seu del PP a Barcelona.

Els Iaioflautes barcelonins, els primers que es van crear, van voler protestar “en defensa de l’estat del benestar” en tres lloc diferents que, per ells, simbolitzen el mateix: la corrupció, la manipulació o l’estafa. Per això divendres van ocupar les oficines centrals de Bankia a Barcelona i van intentar fer el mateix amb els locals de Catalunya Ràdio i el PP. En la primera visita, que ells anomenen “entremaliadura”, van entrar a la sala principal de l’oficina bancària i van repartir pamflets i un comunicat. Al text, que van llegir amb un megàfon, denunciaven la corrupció i “l’estafa per les preferents”. A més, també van carregar durament contra els dirigents de l’entitat per l’escàndol de les targetes negres.

Al cap d’unes hores, els Iaioflautes van acostar-se a les oficines de Catalunya Ràdio, però no hi van poder entrar. Els avis i àvies indignats van reclamar als mitjans públics catalans “comunicació sense manipulació” i van criticar la ràdio catalana –i, en concret, a Mònica Terribas“per la poca informació donada al voltant del cas Pujol. També van reclamar als treballadors que denunciïn la manipulació informativa, si no “que després no demanin el suport dels ciutadans quan es trobin immersos en els previsibles EROS que els arribaran”, van etzibar els Iaioflautes.

La manifestació per commemorar els tres anys d’avis indignats es va acabar al davant de la seu del PP a Barcelona. Allà van desplegar diversos cartells i van enganxar-los a la façana de les oficines populars. Els Iaioflautes consideren el PP culpable “de la immensa major part dels mals d’aquest país, sobretot de la corrupció”. El portaveu del col·lectiu, que també va llegir un comunicat, va reclamar la “total desaparició” del PP.

El col·lectiu iaioflauta va néixer el 2011 a Barcelona, després d’una manifestació dels indignats. Un grup de persones d’edat avançada es van reunir en un bar a debatre sobre el que estava passant als carrers de la capital catalana i van decidir organitzar-se per defensar l’estat del benestar des de la “desobediència civil pacífica”. Es van batejar com els Iaioflautes arran de les declaracions de la llavors presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que havia menystingut els indignats anomenant-los “perroflautas”. Des de llavors, els Iaioflautes s’han anat multiplicant i ja tenen grups germans a la resta de l’Estat i a d’altres països del món.

Switch to mobile version