Autor Cultura
27 Novembre 2014 a 08:00

Divendres 28, últim dia per apuntar-se a l’Aula de Cultura “TransArt”

L’Aula es desenvoluparà en tres sessions (2, 9 i 16 de desembre)

Presentació Aules de Cultura i Tallers d'Art

Presentació Aules de Cultura i Tallers d’Art // Imatge del web manresa.cat

Divendres 28 de Novembre al matí, és l’últim dia per apuntar-se a l’Aula de Cultura TransArt”. Una activitat organitzada pel Programa de Cooperació i regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de presentar propostes artístiques per a la transformació social i personal. L’Aula, s’organitzarà en tres sessions, els dimarts 2,9 i 16 de Desembre de 18 h a 20 30 h, al Casal de les Escodines (C. Sant Bartomeu, 50) i a la Casa Flors Sirera (C. Saleses, 10).

La primera sessió al Casal de les Escodines, inclourà una breu introducció metodològica i taula d’experiències coordinada per Marta Ricart, doctora per la Universitat de Barcelona, artista, investigadora i formadora. La jornada comptarà amb la col·laboració de diversos ponents que explicaran  els seus projectes a través de la seva experiència en el camp de les arts. Tot seguit Laia Ramos presentarà el projecte “Les Fronteres” basat en la producció d’un documental interactiu (DocuWeb) que servirà per reflexionar des de la pràctica artística col·laborativa a l’entorn de les persones joves i migrades (nois i noies d’Espai Jove) en el context manresà i en el panorama de crisi econòmica actual. Per la seva banda, Dani Moren organitzador de les Jornades Interculturals de Barcelona explicarà un projecte per dinamitzar la creació artística i cultural de diversos orígens a la ciutat de Barcelona. Posteriorment, Mireia Marín parlarà de la consciència com un espai de transformació a partir del ball.  I finalment, la Casa Flors Sirera exposarà el projecte internacional de sensibilització a través del dibuix i l’expressió “Kids Guernika”.

La segona sessió és realitzarà a la Casa Flors Sirera i portarà per títol ”Activisme cultural per la Pau i els drets humans”. Servirà per conèixer el projecte de l’artista Mohamed Moulud Yeslem, i participar en la proposta “Per cada mina una flor”, una iniciativa que consisteix en confeccionar flors per plantar-les al mur que divideix el Sàhara Occidental dels campament de refugiats al territori algerià.

L’última sessió, dirigida també per Marta Ricard, es titularà “Com desenvolupar propostes artístiques que parteixin i siguin de les persones? “. Serà una activitat purament pràctica.

Els interessats poden apuntar-se a l’Ajuntament de Manresa (telf. 010), regidoria de Cultura (telf. 93 875 34 10), Casal de les Escodines (telf. 93 872 54 54) i Casa Flors Sirera (telf. 93 872 44 96 i al correu casaflorsirera@altecom.cat) . El preu de l’Aula de Cultura és de 22 € (5 € persones a l’atur) i es facilitarà certificat d’assistència a les persones participants. Per més informació cal dirigir-se a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa o a la Casa Flors Sirera.

Switch to mobile version