Autor Cultura
28 Octubre 2014 a 17:00

‘Tocats de Lletra’ es consolida com un festival poètic de referència

Ha acumulat uns 8.000 espectadors

Tocats de Lletra

Tocats de Lletra // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

La 8ª edició del ‘Tocats de Lletra’ ha acumulat uns 8.000 espectadors sumant totes les funcions que s’han desenvolupat durant les més de tres setmanes que dura el festival.

Els espectacles amb més èxit de públic han estat “Continuem venint del nord, venint del sud,…”, el cercatasques poètic i la funció inaugural “Cremades d’últim grau”, un acte d’homenatge a Joan Vinyoli en l’any del centenari del seu naixement.

Per la seva banda el cercatasques poètic va omplir el centre històric de la ciutat d’un munt de poetes vinguts d’arreu que van oferir els seus versos amb acompanyament musical i molta diversió.

“Continuem venint del nord, venint del sud,…”, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i d’altres personalitats, va portar a dalt l’escenari a Mireia Calafell, Manuel Forcano, Àngels Gregori, Glòria Julià, Biel Mesquida, Laia Noguera, Francesc Percerisas i Josep Riera. Vuit veus provinents d’arreu dels Països Catalans que van tancar oficialment el festival d’enguany.

Igualment, han rebut un gran nombre de visitants els recitals poètics musicats que van ocupar la plana de l’Om com, “Cos meu recorda…” , amb Paul Berrrondo i Jordi Busquets; “Llamps de flors sota les ungles”, amb Nao Albert i Adrià Gonzàlez; “Conversa amb Najat El Hachmi: expressions d’intimitat”, protagonitzat per la mateixa escriptora catalana d’origen amazaic; i “Mentides Íntimes”, amb Carme Elias i Carla Garcia.

També han tingut una bona acollida, omplint pràcticament els locals, els muntatges amb aforaments més petits com “Darrera fornada” i “País petit”.

El primer va presentar a tres poetes joves: Maite Mateo, Carles Morell i Aina Torres acompanyats de la guitarra de Quim Aguasca; i el segon, “País petit”, a càrrec de Tere Irastortza, Maria do Cebreiro Ràbade i jaume Subirana va fusionar tres llengües (euzkera, gallec i català), tres cultures i tres formes d’expressar-se amb fons musical de l’acordió de Marc del Pino i el violí de Coloma Bertran

A més a més, cal destacar l’afluència constant de públic a les exposicions programades per aquest mes i dins del marc del ‘Tocats’: “Lectura íntima. Antologia” i “Català, Llengua d’Europa”.

L’èxit de participants, les bones crítiques del públic assistent en relació a la qualitat de les propostes i la molt bona valoració dels poetes i escriptors convidats consoliden el Festival literari ‘Tocats de Lletra’ com un dels més destacats del calendari poètic dels Països Catalans.

Switch to mobile version