Autor Entitats
31 Octubre 2014 a 16:00

Més de 150 persones a la jornada sobre administració electrònica organitzada pel Consell Comarcal del Bages

Jornada sobre Administració electrònica organitzada pel Consell Comarcal del Bages

Jornada sobre Administració electrònica organitzada pel Consell Comarcal del Bages // Imatge cedida per Catpress

Més de  150 persones de les administracions locals de Bages, Solsonès, Anoia i Osona han participat en una jornada sobre administració electrònica, organitzada per Consell Comarcal del Bages, Administració Oberta de Catalunya i Diputació de Barcelona, per tal que ajuntaments i consells comarcals s’adaptin a la normativa que els obliga a estar preparats per rebre només factures electròniques a partir del mes de gener.  La resposta a la convocatòria ha estat tan massiva que els participants de les comarques de l’Alt Penedès i Vallès Occidental han estat emplaçats a una altra sessió que es farà properament fora del Bages.

A partir del 15 de gener del 2015, d’acord amb la normativa vigent, les administracions catalanes han de disposar d’una plataforma per a la recepció i gestió de les factures electròniques, ja que entra en vigència l’obligatorietat de la presentació electrònica per part dels proveïdors. El canvi obliga les administracions a reaccionar i adaptar-se amb rapidesa i a posar en funcionament noves eines electròniques que no utilitzaven fins ara.

La intervenció inicial de la Consellera de l’Àrea de Suport als Municipis del Consell Comarcal, Cristina Múrcia, ha fet palesa  la tasca de suport que el Consell Comarcal del Bages ofereix als Ajuntaments en matèria informàtica i de noves tecnologies, i la col·laboració des de l’any 2008 amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya, amb l’objectiu que cada comarca disposi d’una Oficina de Suport a l’Administració Electrònica per tal de difondre i ajudar els ajuntaments en aquest àmbit.  En el cas del Bages, el Consell també ha treballat els darrers anys per posar a disposició dels Ajuntaments un conjunt d’eines tecnològiques que els permetin garantir el compliment de les normatives en matèria d’administració electrònica i facilitar la gestió interna.  Els serveis que s’ofereixen són gratuïts, i en són un exemple les eines del Consorci AOC, o altres serveis de collita pròpia i de baix cost: programa de gestió de cementiris, de gestió d’acords municipals,  gestió de personal,  bases de dades de convenis, intranet municipal, etc.

A la jornada també hi han intervingut els ponents del Consorci AOC,  Carles de Mena, cap de Servei e-Contractació i e-FACT, i posteriorment Josep Casas,  cap del Servei d’Assistència a la Gestió Econòmica Local de la Diputació de Barcelona, que han explicat als assistents el concepte de la factura electrònica, com afectarà els ajuntaments  i com gestionar-ho amb seguretat i garanties a partir del proper mes de gener.

Switch to mobile version