Autor Economia
17 febrer 2018 a 18:00

21 empreses catalanes del sector ecològic en la fira Biofach d’Alemanya

0 Flares 0 Flares ×

Han presentat productes i novetats des del 14 i fins avui

fira fruit berlin

Foto: Arxiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), ha organitzat la participació sota el paraigües de Catalunya de 21 empreses catalanes del sector de la producció ecològica a la fira BIOFACH, que s’ha celebrat a Nuremberg (Alemanya), des del passat dimarts, 14 de febre, i fins avui.

Les empreses participants a Biofach han de superar uns estrictes criteris d’admissió exigits, de manera que la participació en el saló ja representa per a empreses i productes un segell de distinció i qualitat. En l’estand de Catalunya, les empreses participants hi presenten les seves novetats de subsectors tan diversos com beguda de soja, olis, tortes, farines oleaginoses,  galetes, conserves, fruita seca, cafè, infusions, fruita i verdura, xocolata, carn, begudes, sucs, snacks, vinagre, brou, crema d’ametlles, cacau, cervesa, mel, plats preparats, i alimentació infantil, entre altres, amb l’objectiu de millorar el seu posicionament en els mercats exteriors i en l’establiment de nous contactes comercials.

Empreses catalanes participants:

Aceites de Semillas SA | olis vegetals, tortes, farines oleaginoses | Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

Alternativa 3 | cafè, cacau, infusions | Terrassa (Vallès Occidental)

Aneto Natural | brous | Artés (Bages)

Cafés Novell | cafè, xocolata

Cal Valls | plats preparats | Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)

Chocolates Sole SA | xocolata | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)

Chocolates Torras (Pla de l’Estany)

Eco Aliment | plats preparat | Dosrius (Maresme)

Eco Salim | sense gluten | menjar infantil (Anoia)

Ecobasics Bio | multi producte (Gironès)

Hawo Fruits Spain | fruita i verdura | Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)

Herbes de la Conca | producte mediterrani (Barcelona)

La Cabana d’Alcover | oli d’oliva verge extra (Noguera)

Leng d’Or | snacks | Castellbisbal (Vallès Occidental)

Liquats Vegetals | begudes de soja | Viladrau (Osona)

Muria BIO | mel | El Perelló (Baix Ebre)

Oleander | conserves, fruita seca, oli d’oliva (Baix Camp)

Ordesa | alimentació infantil | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)

Pirinat, Carn Ecològica |  vedella i xai ecològic | Campdevànol (Ripollès)

Santiveri

Sesmans Organic | Vallès Occidental

El sector agroalimentari ecològic

Organic Monitor, en les últimes dades publicades el 14 de febrer de 2018, estima que el mercat global de productes ecològics va arribar l’any 2016 a una xifra de negoci de més de 80 bilions d’euros. Els Estats Units és el principal mercat, amb 38,9 bilions d’euros, seguit d’Alemanya (9,5 bilions d’euros), França (6,7 bilions d’euros) i Xina (5,9 bilions d’euros).

El 2016, la majoria dels principals mercats va mostrar taxes de creixement de dos dígits. El mercat orgànic francès va créixer un 22%. La despesa per càpita més alta va ser a Suïssa (274 euros), i Dinamarca va tenir la quota de mercat orgànica més alta (9,7% del mercat alimentari total).

El mercat de productes ecològics segueix en creixement, tant en consum com en superfície de terres de cultiu (7,5 milions d’hectàrees més que l’any anterior, per sumar un total de 57,8 milions d’hectàrees), com en nombre de productors, que van assolir un nou màxim històric, 2,7 milions de productors orgànics registrats al 2016. Índia segueix sent el país amb el major nombre de productors (835.200), seguit d’Uganda (210.352) i Mèxic (210.000).

Austràlia és el país amb major àrea agrícola ecològica (27,2 milions d’hectàrees), seguit d’Argentina (3 milions d’hectàrees), i de Xina (2,3 milions d’hectàrees).

Pel que fa a Catalunya, amb un total de 3.942 operadors ecològics, el 2016 segueix sent líder a l’Estat en numero d’Elaboradors/Transformadors (979) un 25,7% del total. També és líder quant a comercialitzadors (357) un 25,3% del total.

La superfície d’agricultura ecològica el 2016 se situava en 171.924 hectàrees, un 8,52% del total de l’Estat, on destaquen un 40% destinat a vinya, un 16% en cereals i lleguminoses, i un 8% en fruits secs.

Les empreses catalanes del sector ecològic destaquen per la capacitat innovadora i el dinamisme comercial que les porta a comercialitzar bona part de la producció en mercats exteriors, un 24% en els països membres de la UE i un 13% en mercats tercers.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×