Autor Societat
4 juny 2017 a 18:00

El conseller Rull inaugura el Montserrat Classic Express d’FGC

0 Flares 0 Flares ×

L’únic tren restaurant turístic de Catalunya

FGC Rull Tico turistic

El conseller  Josep Rull  acompanyat d’Enric Ticó, president de FGC, va inaugurar ahir al matí el Montserrat Classic Express 1890, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur, S.L. han posat en marxa, un projecte totalment innovador i únic a Catalunya. Es tracta d’una autèntica joia ferroviària modernista propietat d’FGC, totalment restaurada i que conserva la seva essència original modernista i històrica. En aquest sentit, Rull ha remarcat que “aquesta serà una experiència d’èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit”.
Composen el Montserrat Classic Express quatre cotxes: el C-36 datat del 1893, el C117 del 1923, i el C31 i C103, del 1925. A la seva singularitat de compartiments amb taula per a quatre persones, se li afegeix una exclusiva barra de servei de bar. Els cotxes són de fusta i tenen balcons d’accés en els seus extrems, característiques ambdues típiques de finals del segle XIX i principis del XX. El comboi serà conduit per una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França, i amb uns colors blau i grocs molt característics. La capacitat total de viatgers és 157

 
Gastronomia sobre rails
Tots els diumenges i dimecres, iniciarà el seu recorregut a Sant Boi de Llobregat. La primera parada serà a Martorell on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, reprendrà el seu trajecte fins a Monistrol, on els passatgers transbordaran al Cremallera de Montserrat fins al Monestir, i disposaran d’una hora i mitja per a passejar i visitar l’entorn.
A la tornada, novament al Montserrat Classic Express, els viatgers gaudiran d’un dinar, basat en una proposta de productes locals, marinat amb vins i caves catalans. El trajecte serà amenitzat per autèntics guies de l’època, que dinamitzaran i evocaran el trasllat al segle XIX.
 Els 7 trens turístics d’FGC
Ferrocarrils ofereix múltiples opcions turístiques amb els seus trens, més enllà de l’ús diari que en puguin fer els usuaris per motius de feina o necessitat, una oferta lúdica consolidada i d’èxit.
Així, el Tren dels Llacs (tren turístic Lleida-La Pobla) va tancar el 2016 amb un índex d’ocupació del 99,08%, superant el balanç del 2015 (98,89%), mentre que el Tren del Ciment (tren turístic centenari entre La Pobla de Lillet i Castellar de N’Hug) va tancar l’última temporada amb 21.208 visitants, 540 passatgers més que al 2015. Per la seva banda, el Cremallera i funiculars de Montserrat han superat un any més el milió de visitants.
Amb el Montserrat Classic Express, FGC amplia l’oferta per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del tren, atraient nous sectors de públic i estenent la finalitat del viatge en tren. Possibilitats que també ofereix als usuaris de Ferrocarrils l’Enotren, a la línia Llobregat-Anoia, una nova iniciativa a la comarca del Bages i que apropa la cultura del vi de la D.O. Pla de Bages a partir de les visites a les zones vinícoles del territori i el turisme religiós i cultural, a partir dels centres espirituals i de pelegrinatge, sobretot, de la ciutat de Manresa.
L’oferta turística es completa amb els bitllets combinats de Turistren (viatge + entrada a museu) que permeten als usuaris d’FGC visitar museus, espais arquitectònics o diferents espais de lleure propers a la xarxa de trens de Ferrocarrils.
Els bitllets es poden adquirir a través dels webs www.turistren.cat i www.montserratclassicexpress.com.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×