Autor Societat
18 març 2016 a 10:00

La “Caixa” treu un nou fons de capital de risc, Caixa Innvierte Start

0 Flares 0 Flares ×

S’orientarà  les necessitats de finançament de startups que treballen amb una tecnologia disruptiva

Caixa Innvierte Start

Caixa Innvierte Start

“la Caixa” ha reforçat els instruments de finançament per a empreses innovadores en fases inicials amb el llançament d’un nou fons de capital risc, Caixa Innvierte Start. El vehicle, creat en el marc del programa INNVIERTE promogut pel CDTI (Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial) i gestionat a través de Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de “la Caixa”, s’ha constituit amb una dotació inicial de 20 milions d’euros, a la qual està previst sumar-hi partícips d’origen públic i privat.

L’objectiu de Caixa Innvierte Start es cobrir les necessitats de finançament de companyies que es troben en les primeres etapes del seu desenvolupament. El fons s’orientarà a startups que presenten una tecnologia disruptiva, de cicle de maduració llarg i originades principalment a universitats i centres d’investigació de referència.

Caixa Innvierte Start se situa en una etapa llavor, un estadi anterior del que acostuma a atreurela majoria d’inversors especialistes en l’entorn científic. En aquesta fase, les companyies encara es troben en formació i necessiten finançamentper afrontar el repte de validar la seva tecnologia o la seva hipòtesi científica, completar l’equip i avançar en el desenvolupament de producte per a poder captar l’interès d’inversors especialitzats en les etapes de desenvolupament i creixement de la companyia. Fonamentalment, les startups estan centrades en el sector científic. La biotecnologia és el principal àmbit, sense descartar la fotònica, els semiconductors o la nanotecnologia, entre altres.

El rang d’inversió del vehicle se situarà entre 500.000 euros i 2 milions d’euros per operació. Es formalitzarà sempre com a aportació de capital, prenent participacions minoritàries i fomentant la coinversió amb els agents especialitzats del sector.

El primer desemborsament del fons es Aelix, una spin off de HIVACAT dedicada al desenvolupament de tractaments contra el VIH, que en les últimes setmanes ha aixecat una ronda d’inversió d’11,5 milions d’euros amb Ysios Capital, Caixa Capital Risc i Johnson & Johnson Innovation.

Experiència i trajectòria en ciència

Caixa Innvierte Start es el vuitè fons de capital risc que impulsa la gestora de capital risc de “la Caixa”. Amb aquest nou vehicle, Caixa Capital Risc passa a gestionar un volum d’inversions de 180 milions d’euros i es consolida com l’inversor multiespecialista de referència a Espanya per a empreses en les fases inicials de la seva activitat.

El fons es construeix sobre una sòlida experiència i trajectòria en l’àmbit de la ciència. La gestora desenvolupa la seva activitat en aquest sector fonamentalment a través dels fons Caixa Capital BioMed i Caixa Innvierte BioMed II, que, amb un volum d’inversió compromès de 52 milions, han donat suport fins a dia d’avui a 19 spin off científiques espanyoles.

El president de Caixa Capital Risc i director general de CriteriaCaixa. Marcelino Armenter, afirma: “El 2007, Caixa Capital Risc era un agent desconegut en aquest àmbit, però, de forma consistent i constant, ha anat desenvolupant un equip multidisciplinar especialitzat, relacions amb els principals centres d’investigació, hospitals i universitats de tot Espanya i contactes clau amb especialistes tecnològics així com amb inversors internacionals especialitzats”.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×