Autor Societat
16 abril 2015 a 10:00

Els alcaldes del Bages exigiran a la Generalitat la documentació sobre el rescat de la C16

0 Flares 0 Flares ×

Desconeixen el contracte de concessió de l’autopista

c16

Autopista C16 // Imatge extreta del web d’Autema

Els alcaldes del Bages exigiran formalment per escrit que se’ls faciliti un estudi de què disposa la Generalitat sobre el cost del rescat de la C16. Malgrat que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i el director de Carreteres s’havien compromès a facilitar tota la documentació, el Bages continua sense conèixer el contracte de concessió ni el pla econòmic i financer de la concessionària

El Consell d’Alcaldes del Bages es va reunir ahir per consensuar la seva resposta en relació a la documentació aportada per la Generalitat de Catalunya després que, en l’anterior Consell, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el director General de Carreteres, Xavier Flores, es comprometessin a entregar els acords de concessió de l’autopista amb Autema, documentació que els darrers anys ha estat reclamada per part de diferents grups polítics però que fins ara no havia vist la llum.

Les darreres setmanes, la Generalitat només ha aportat documents que recullen informació bàsicament sobre terminis i règims tarifaris, així com altres referents a decrets, ordres i resolucions que no s’adjuntaven. El Consell Comarcal del Bages ha buscat i indexat tots aquests documents als quals es feia referència i el resultat és que la documentació aportada no clarifica els acords de concessió de l’autopista, ni el pla econòmic i financer de la concessionària, ni el plec de clàusules, ni els augments de preu previstos.

Davant d’aquesta situació, el Consell d’Alcaldes va aprovar ahir exigir formalment per escrit el pla econòmic i financer actual de la concessió i un estudi intern del qual disposa la Generalitat que calcula el cost del rescat de l’autopista, tot i que no se sap de quan data. Disposar de tota la informació és clau, segons els alcaldes, per prendre decisions consensuades per al bé de la comarca.

L’adjudicació de la concessió es va fer per un volum d’inversió inicial de 19.150 milions de pessetes. Es va atorgar per un termini de 35 anys, comptats des del 1987, i es va aprovar una pròrroga de 15 anys, fins el 2037.  Per tant el termini de concessió, que inicialment no havia de ser superior al 45 anys, acaba essent de 50 anys (en queden 22 per a la seva finalització). L’autopista es pot rescatar un cop transcorregut un 25% del període de concessió. Actualment ja n’ha transcorregut el 56%.

Els alcaldes del Bages van coincidir en el caràcter prioritari d’aquest tema i es va decidir que, segons la documentació aportada les properes setmanes, es convocarà una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes per fer seguiment del tema.

En l’anterior Consell d’Alcaldes s’havia debatut la idoneïtat de l’acord de bonificacions a què han arribat la Generalitat i Autema i que es vol aplicar a l’autopista de Manresa a Terrassa: gratuïtat del 100% únicament per als conductors que passin des de Sant Vicenç/Castellbell fins al Pont de Vilomara/Viladordis, a Manresa, utilitzant el sistema amb Teletac, a partir del segon semestre de 2015. Fora d’aquests enllaços, el desplaçament tindrà una reducció del 50% respecte al cost actual. Els alcaldes ja havien fet públic, en un manifest, que si la proposta consisteix en descongestionar la C-55, la mesura no es pot limitar al trànsit a l’entorn de Manresa, i instaven a reconsiderar la proposta i ampliar-la fins a l’enllaç de Santa Anna. La Generalitat assegura que està estudiant la proposta. A més, no se sap en quin moment entrarà en vigor la mesura.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×