Autor Societat
12 febrer 2015 a 17:00

Manresa presenta a Barcelona la seva nova imatge de ciutat

0 Flares 0 Flares ×

“Manresa, cor de Catalunya”

La nova imatge de ciutat de Manresa

La nova imatge de ciutat de Manresa // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

Ahir es va celebrar un acte a la Sala Gaudí de La Pedrera de Barcelona, en el qual Manresa va presentar la seva nova imatge de ciutat sota el lema “Manresa, cor de Catalunya”. A més, durant la trobada també es van exposar les línies generals del projecte Manresa 2022, que es prepara de cara a la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat; i es va anunciar el proper inici de la Festa de la Llum, la Fira de l’Aixada i la Transèquia.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Cultura, Joan Calmet; i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Silvia Gratacós, van ser els encarregats de fer les explicacions de cada un dels apartats. També Naxto Tarrés, músic del grup Gossos; l’artista visual, Lourdes Fisa; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié; el restaurador i xef del Millor Restaurant Català del 2012, Benvingut Aligué; i el periodista, escriptor i Premi Josep Pla de novel·la 2013, Genís Sinca.

Entre els assistents es trobaven, entre d’altres, la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro; la delegada territorial de Cultura a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco; la cap de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, Olga Sancho; i el president de la Cambra de Manresa, Pere Casals.

L’alcalde de Manresa va ser l’encarregat d’iniciar la presentació explicant que l’impuls de la marca “Manresa, cor de Catalunya”, neix de la necessitat de crear una “marca potent per projectar la nostra ciutat” i que es va decidir recuperar “una marca que va néixer als anys 60, però que sempre ha tingut fortalesa i molta penetració popular, resistint el pas dels anys, sobretot fora de Catalunya”.

Junyent va manifestar també que la nova imatge basada en la idea del cor, té com a objectiu “millorar l’autoestima dels manresans i manresanes per la nostra ciutat i, al mateix temps, reforçar la nostra projecció exterior”, i va esmentar els quatre conceptes que van associats a la nova marca: “la centralitat, el dinamisme, l’emoció i la qualitat de vida”.

L’alcalde ha assenyalat que les primeres aplicacions d’aquesta nova marca han estat una guia de Manresa disponible en quatre idiomes – català, castellà, anglès i francès –, la renovació de tots els fulletons i cartells turístics de la ciutat i una nova visita guiada que, sota el nom de “Manresa, cor de Catalunya”, recorrerà els punts més emblemàtics de la ciutat fins a finalitzar a l’Espai Gastronòmic del Teatre Kursaal amb un tast de la gastronomia local com el que es va oferir ahir al final de l’acte: albergínia blanca, embotit del Bages i vins de la DO Pla de Bages.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Silvia Gratacós, va exposar el projecte Manresa 2022 com un “projecte estratègic que és una gran oportunitat per transformar la ciutat i posicionar-la al món” en commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat. En aquest sentit va destacar la Cova “com a centre d’espiritualitat d’abast mundial; el Camí de Sant Ignasi com a referent de pelegrinatge i turisme religiós; i Manresa com a ciutat atractiva, competitiva, sostenible i amb qualitat de vida”.

Gratacós també va destacar que el proper gran repte de la ciutat “és prepara-la de cara al 2022 i, al llarg del termini, fer de Manresa una destinació turística i de pelegrinatge”. En aquest sentit, la regidora va manifestar que fa dies que es treballa des de l’Agència Catalana de Turisme en un pla d’acció per promocionar el Camí de Sant Ignasi, que va des de Loiola, al País Basc, fins a Manresa tot passant per Montserrat.

Joan Calmet va intervenir qualificant Manresa de “ciutat de cultura” i “ciutat amb ànima” per definir la potencialitat del municipi com a capital de la cultura a la Catalunya Central. El regidor de Cultura va presentar la Festa de la Llum, la Fira de l’Aixada, i la Transèquia com els esdeveniments festius “arrelats a la ciutat, a la seva història i al seu patrimoni” que es desenvoluparan properament.

Pel què fa a la resta de convidats, Natxo Tarrés va fer una exposició molt emotiva fent una defensa del seu “manresanisme”, en assegurar que “quan ets fora per motius de feina, estàs desitjant tornar-hi” i segons la seva opinió la ciutat “és cor i llum”.

Lourdes Fisa, per la seva banda, va explicar que “després de 23 anys a la ciutat, em sento molt manresana” i Albert Pié va assegurar que “Manresa té cor i batega”. Benvingut Aligué va recordar els seus lligams familiar amb la Sèquia “que regava els nostres productes” i va fer una defensa de la cuina de qualitat i dels productes de proximitat.

Finalment, Genís Cinca va defensar la potencialitat de Manresa “que ens hem de creure”, i va recordar diverses anècdotes, com per exemple quan va visitar la Capella Sixtina quan era corresponsal del diari “Avui” a Roma, i un alt càrrec jesuïta d’origen nord-americà va lloar la ciutat de Manresa i tots els seus racons davant els corresponsals estrangers.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×