Autor Societat
13 febrer 2015 a 12:00

L’Ajuntament selecciona 30 joves per participar en un programa del SOC

0 Flares 0 Flares ×

Està adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys

Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha seleccionat a 30 joves per participar al programa // Foto: Pol Rodríguez

25 joves amb estudis d’ESO i 5 joves sense l’Educació Secundària Obligatòria, han estat seleccionats pel Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa per participar en el programa “Joves per l’Ocupació” del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que va dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30.

Els escollits accediran a un programa innovador de formació en alternança amb l’experiència practica en empreses mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral i/o el seu retorn al sistema educatiu. En aquest cas, els joves podran triar un dels tres cursos de  Formació Professional que s’impartiran en l’àmbit de l’hostaleria i la cuina; la logística de magatzems; i el comerç polivalent i e-comerç, amb un programa que consta d’entre 270 i 300 hores lectives de formació i un mes de pràctiques no laborals en entorns productius.

Els 30 seleccionats estaran en tot moment acompanyats per uns tècnics i tècniques responsables del programa, que dissenyaran l’itinerari personal d’inserció de cadascú d’ells i vetllaran perquè es compleixin els objectius marcats en el programa.

Aquesta iniciativa també preveu una línia de subvenció de contractes laborals per a empreses que vulguin ser col·laboradores amb el SOC i contractar joves participants del programa.

El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’ocupació”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×