Autor Ensenyament
30 gener 2015 a 15:30

Només un 2% de les beques menjador al Bages cobreixen el cost total

0 Flares 0 Flares ×

El nou criteri reparteix més beques però de menys import

Projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

Alumnes a l’escola // Imatge extreta del web Gencat.cat

El canvi en els criteris que ha aplicat la Generalitat per tenir accés a les beques menjador d’aquest curs 2014-2015 ha provocat que la Creu Roja i alguns ajuntaments del Bages s’hagin vist obligats a destinar recursos propis per completar aquest ajuts per facilitar l’accés de les famílies al servei de menjador escolar.

Enguany, per accedir a les beques del 100% que cobreixen el cost total del menjador, les famílies havien de presentar un informe de risc social greu, i al Bages només s’han atorgat 49 d’aquestes beques. Es a dir, el 98% de les beques atorgades a la comarca ha estat per la meitat del cost del menjador, que és l’altre supòsit que contempla el criteri aplicat per la Generalitat. Per aquest motiu algunes famílies no van poder fer front a la despesa addicional del servei.

D’aquesta manera, les famílies de 884 alumnes, es a dir el 50% dels casos, han optat per acollir-se a la possibilitat que oferia el Consell Comarcal del Bages de compactar l’import de la beca i utilitzar-lo en menys dies per no haver de pagar la diferència del preu del tiquet.

El Consell Comarcal ha tancat les xifres d’enguany, que han registrat gairebé 905.000 euros destinats a beques menjadors i 1.786 ajuts atorgats, uns 400 més que en el curs passat quan es va atorgar un total de 1.379 beques i es va disposar de més de 932.000 euros. En total s’havien rebut 2.279 sol·licituds.

Els cursos anteriors i amb l’anterior criteri aplicat els diners havien quedat més repartits: el curs passat, es van atorgar 835 ajuts al Bages del 80% del preu del menjador; i 544 ajuts al 67%. El curs 2012-2013, 270 beques al 80% del preu del menjador; 532, al 67%; i 243, al 50%.

D’altra banda, el Consell Comarcal ha detectat que a altres comarques amb característiques socioeconòmiques similars al Bages, no s’han aplicat els nous criteris per l’atorgament de les beques menador amb el mateix rigor, sobretot en les del 100%.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×