Autor Societat
2 gener 2015 a 14:30

La nova imatgeria de Manresa, el lleó, s’afegeix a la cavalcada dels reis d’Orient

0 Flares 0 Flares ×

Participaran 900 persones i 21 carrosses

Presentació cavalcada de reis

Presentació cavalcada de reis // Imatge del web manresa.cat

El pròxim dilluns 5 de gener se celebrarà la clàssica cavalcada de reis d’Orient a Manresa, que comptarà amb una participació de 900 persones i 21 carrosses que culminaran amb l’arribada al consistori, on els ciutadans amb uns fanalets, il·luminaran la seva entrada a la plaça. La cavalcada, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, començarà a les 6 de la tarda a la muralla Sant Francesc i tindrà com a novetat principal la incorporació del lleó, la figura més nova de la imatgeria de la ciutat, que amb el seu ball donarà la benvinguda als monarques.

Els detalls de la cavalcada d’aquest any van ser presentats dimarts passat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet i els representants de l’Agrupació Cultural del Bages, Núria Masgrau i Ramon Ricarte. Calmet va agrair la feina feta de l’Agrupació Cultural del Bages, com també la tasca d’organització i coordinació que realitza l’entitat que des de fa 23 anys s’ocupen de l’arribada dels reis d’Orient a la capital del Bages.

Núria Masgrau creu que serà una “cavalcada in cescendo”. “A més”, va afegir Masgrau, “els reis són els únics que tiraran caramels i entre la carrossa d’un i la de l’altre hi haurà tot un seguici d’abanderats, tabalers… i altres personatges que aniran a peu oferint espectacles coreogràfics”. “Es dona temps i espai per tal que la quitxalla pugui recollir les llaminadures amb més seguretat”, així va afirmar Masgrau.

Per la seva banda Ramon Ricarte va explicar que la cavalcada 2015 serà “la cavalcada de la llum perquè es reglarà uns fanalets als assistents a la Plaça Major, confeccionats per infants de la ciutat, per tal que il·luminin l’arribada de ses majestats a la ciutat”. Ricarte també va agrair a les diverses entitats que han cedit carrosses i ha emfatitzat que en aquesta edició “el seguici comptarà amb una carrossa renovada amb forma de peixera i que farà les delícies dels presents per la seva espectacularitat”.

El recorregut s’iniciarà a les 6 de la tarda des de la Muralla de Sant Francesc i seguirà per la Muralla Sant Domènec, C/ Guimerà, Plaça Crist Rei (en aquest punt membres de la parròquia de Crist Rei faran un lliurement d’obsequis als reis d’Orient) i continuarà pel Passeig Pere III passant per la plaça Onze de Setembre, fins arribar a la plaça Bonavista per la calçada lateral. D’aquí continuarà per la carretera de Vic, muralla del Carme, C/ Joc de la Pilota, C/ Sobrerroca i arribada a la Plaça Major.

Ses majestats baixaran de les seves carrosses i faran l’adoració al nen Jesús, en col·laboració del grup de teatre els Carlins. Seguidament tindrà lloc el ball del lleó que s’incorpora a la festa com una peça de continuïtat en les properes cavalcades. Posteriorment es representaran recreacions nadalenques i altres coreografies de la comitiva reial. Per acabar, Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran a l’Ajuntament on després de rebre la salutació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, sortiran als balcons per dirigir unes paraules a tots els infants i persones presents. Finalment, l’alcalde lliurarà les claus de la vila als monarques per tal que puguin començar a obrir les portes de les llars de Manresa.

El Carter Reial s’ha ubicat, per tercer any consecutiu, sota un dels porxos de l’Ajuntament, a la Plaça Major. La recollida de cartes va començar el dissabte 27 desembre i finalitzarà el dia 4 de gener, excepte el dimecres 31, de les 5.30 a les 8 de la tarda. Hi haurà la presència de 2 carters reials per tal de poder alleugerir les cues durant els dies 2, 3 i 4 de gener.

La presència del patge a la Plaça Major va acompanyada d’activitats per als més petits i per al públic familiar. Jocs populars i tradicionals del CAE, el photomaton de l’àngel i el dimoni i capgrossos del Lluquet i el Rovelló del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins, cavallets de fusta nadalencs, làmines per pintar, berenars populars i a partir del 2 de gener crepes a preus populars de la Creperia Bretonne.

Programació a partir del 30 de desembre a la Pl. Major

• Dimarts 30, de 18 a 20 h. Tallers de flors: per cada mina una flor.
• Dijous 1 de gener, de 18.30 a 19.30 h. Música de cercavila i nadales, a càrrec de l’Escola de Grallers dels Geganters de Manresa.
• Divendres 2 de gener, de 18.30 a 19.30 h. Nadales i estàndards del jazz a càrrec del Combo del Conservatori de Música de Manresa.
• Dissabte 3 de gener, de 18 a 18.30 h. Espectacle de màgia amb el màgic Pol. De 18.00 a 20.00 h. Tallers de manualitats infantils i de 19.00 a 20.00 h espectacle d’animació infantil amb el grup Ail’as.
• Diumenge 4 de gener, de 17.30 a 18.30 h, balls de l’Escola de Dansa de l’Agrupació Cultural del Bages, de 18.00 a 20.00 h. Tallers de manualitats infantils i de 19.00 a 20.00 h. Música gospel i nadales amb The River Troupe Gospel Sallent.

Aquest conjunt de propostes han estat organitzades per l’Ajuntament de Manresa, l’Agrupació Cultural del Bages (carter reial), l’Associació de Comerciants Sobrerroca, Pl. Major, St. Miquel i voltants, AVV Barri Antic.

A la Plaça Major també s’hi poden portar joguines de la campanya de Creu Roja Manresa i a més, si pot trobar informació de la campanya del Centre de Normalització Lingüística Montserrat “I tu, jugues en català?”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×