Autor Ensenyament
3 gener 2015 a 12:00

Ensenyament triplicarà les places d’estudis en llengua francesa

0 Flares 0 Flares ×

S’oferiran 1.500 places als alumnes de secundària

Examen

Examen // Imatge del web Wikimedia Commons (Foto: Alberto G)

El Departament d’Ensenyament obrirà el mes de febrer la convocatòria de 1.500 places de les proves per obtenir el Diploma d’Estudis en Llengua Francesa Escolar (DELF) que atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França. La convocatòria, que va adreçada als alumnes de secundària dels instituts catalans, es realitza per segon any arrel d’un conveni que van signar l’any passat el Departament i l’Institut Francès.

Triplicant les places, es pretén aconseguir que el màxim de nombre d’alumnes de secundària pugin obtenir aquest certificat. De fet, per incentivar als joves, el DELF escolar és un certificat reconegut a tota Europa i permet atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2, B1 i B2 del marc europeu comú de referència. Les proves les podran realitzar els alumnes que cursen francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d’educació secundària de Catalunya.

En les proves, que es realitzaran el mes de maig a diversos centres públics de secundària seleccionats d’arreu de Catalunya, els alumnes hauran de fer una prova oral i escrita per demostrar que han assolit el nivell requerit de comprensió i expressió en francès, proposada pel CEIP (Centre International d’Études Pedagògiques), organisme oficial del govern francès amb competències en la matèria. Per altra banda, les dades de l’any passat posen de relleu el gran èxit de la convocatòria: el 99% dels 500 estudiants que s’hi van presentar van aprovar.

El proper dissabte 24 de gener, professors catalans de francès es formaran per tal de poder preparar adequadament els seus alumnes per a les proves. Ho faran en una jornada amb un expert del CEIP desplaçat a Barcelona especialment per poder formar-los.

El fet que un elevat nombre d’alumnes que cursen l’ESO obtinguin el DELF escolar fa possible que puguin tenir més opcions de cursar el Batxibac, currículum mixt de Batxillerat i Baccalauréat. Per això, de cara als propera anys, es preveu un increment notable de l’alumnat amb accés a realitzar aquestes proves. L’objectiu de l’acord de col·laboració entre les dues administracions és promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×